31.07.2023

El passat 13 de juliol, la Plataforma Zero Abandonament visitàvem El Prat de Llobregat, un municipi compromès amb la lluita contra l’AEP que, en el marc de les sortides Camins d’aprenentatge cap al Zero Abandonament, compartia les seves iniciatives i el seu coneixement amb l’objectiu de crear  nous espais d’intercanvi d’experiències i fer créixer la intel·ligència col·lectiva.

Una de les iniciatives amb més influència en el municipi és el programa Noves Oportunitats Educatives, un servei de ciutat que vol reduir l’abandonament escolar prematur a través del treball transversal entre Educació, Joventut, Promoció Econòmica i Acció Social. Aquest programa està adreçat a joves d’entre 16 i 24 anys que puguin tenir dificultats per sostenir els estudis després de l’etapa obligatòria o els hagin abandonat sense finalitzar-los. A través del treball en xarxa, ofereixen acompanyament als i les joves i a les seves famílies, a la vegada que també donen suport als i les professionals amb qui els i les joves tenen relació.

Aquí tens la presentació per descobrir la visió general i històrica del circuit d’orientació acadèmica professional, una eina que ha servit per reduir l’AEP, i per conèixer el paper del programa Noves Oportunitats Educatives.

Si vols saber-ne més, escolta a la vegada l’àudio de la presentació, per no perdre’t cap detall d’aquesta iniciativa.

En aquest vídeo pots escoltar l’àudio complert de la presentació.

Vols saber-ne més?