12.04.2024

La Plataforma Zero Abandonament busca 15 municipis per formar part d’un equip de co-creació i co-disseny de plans locals contra l’abandonament escolar prematur

Zero Descoordinació
10.06.2024

Badia del Vallès i el seu inspirador Pla contra l’Abandonament Escolar Prematur

Plataforma
15.04.2024

Inspirant Estudiants, Transformant l’Orientació Municipal

Zero Desorientació
29.01.2024

Abordant l’Abandonament Escolar: Una conversa que tothom necessita

Plataforma

Què és la plataforma?

La Plataforma de reptes i solucions Zero Abandonament és una crida als municipis i a tota la comunitat educativa per reduir la xacra de l’abandonament escolar prematur. Un laboratori on explorar, aprendre i compartir iniciatives que funcionen contra l’abandonament escolar al voltant de 6 reptes:

ZERO INVISIBILITAT

Com podem organitzar un sistema de detecció i seguiment de perfils en risc d'abandonament?

ZERO DESCOORDINACIÓ

Com impulsar i liderar un ecosistema local que cooperi i es comprometi amb la lluita contra l'AEP?

ZERO BARRERES ECONÒMIQUES

Com garantir un sistema d’ajuts i beques perquè cap alumne es vegi forçat a trencar els seus itineraris formatius per qüestions econòmiques?

ZERO DIFICULTATS D’APRENENTATGE

Com podem garantir que tots els i les joves dels nostres municipis reben els suports necessaris per tenir una experiència d’èxit educatiu que els motivi a continuar estudiant?

ZERO DESORIENTACIÓ

Com garantim la igualtat d’oportunitats en l’accés a l’orientació i acompanyament acadèmic-professional adaptat a les necessitats de tot l’alumnat?

ZERO IMPEDIMENTS AL RETORN

Com impulsem des dels municipis noves oportunitats socials i educatives per a joves que han sortit del sistema educatiu i necessiten metodologies innovadores i restauratives?

Publicacions

Veure tot