13.06.2023

“Quan considerem que l’alumne abandona? Com i qui accedim a aquesta informació? Quin és l’impacte real de l’abandonament? Abans d’idear mesures per combatre’l, hem de conèixer el punt de sortida. És l’alumne qui abandona l’escola o és l’escola qui abandona l’alumne?”

La doctora Sofia Santos, que ve de la Universitat d’Oporto i va ser assessora del Ministeri d’Educació de Portugal durant els anys de la pandèmia, va respondre aquestes preguntes en la primera trobada de grups de reptes de la Plataforma Zero Abandonament.

Inicia la seva presentació destacant la importància del canvi en les polítiques educatives i l’espai públic del seu país, que ha fet possible la reducció de l’abandonament, i posant el compromís en el punt de mira.

Visualitza i descarrega la presentació per tenir tots els detalls sobre l’experiència de Portugal, que ens inspira en la lluita per reduir l’AEP a Catalunya.

Vols saber-ne més?